3πλή δράση ενάντια στο πόνο

Voltarol Emulgel

Το Voltarol Emulgel διατίθεται εδώ και χρόνια χωρίς συνταγή και το συναντάμε σε πολλά σπίτια, κουτιά πρώτων βοηθειών και τσάντες γυμναστηρίου. Αυτό που κάνει το gel αυτό τόσο ιδιαίτερο είναι ότι σταματά τον πόνο, καταπολεμά την φλεγμονή και ελαττώνει το χρόνο επανώδου στην φυσιολογική λειτουργία.

Το Voltarol Emulgel διατίθεται σε σωληνάρια των 100 g και 150 g. Τώρα είναι διαθέσιμο και σε σωληνάριο των 100 g με Καπάκι Εύκολης Εφαρμογής.

Gel

Πώς και

πότε

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 • Τι είναι το Voltarol Emulgel;

  Το Voltarol Emulgel είναι φαρμακευτικό προϊόν που περιέχει ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Η δραστική ουσία (δικλοφαινάκη) εισχωρεί στο δέρμα, παρέχοντας ανακούφιση από τον πόνο, τη φλεγμονή και το πρήξιμο. Δρα με διαφορετικό τρόπο από τα θερμικά ή ψυκτικά έμπλαστρα, τα οποία περιέχουν συστατικά που διεγείρουν τα νεύρα του δέρματος για να παρέχουν μια αίσθηση θέρμανσης ή ψύξης. Το Voltarol Emulgel είναι ένα gel-γαλάκτωμα χωρίς έντονη οσμή, δεν είναι λιπαρό και επιτρέπει στη δραστική ουσία (δικλοφαινάκη) να εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει τη φλεγμονή.

 • Τι σημαίνει το Emulgel;

  Το Emulgel είναι μια τεχνολογία που σχεδιάστηκε για τη σύνθεση του Voltarol Emulgel. Βοηθά το gel να εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα. Επιπλέον, η τεχνολογία Emulgel χρησιμοποιεί ένα μοναδικό συνδυασμό gel και κρέμας για να παρέχει τόσο δροσιστική όσο και καταπραϋντική δράση όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

 • Πώς εφαρμόζεται το gel Voltarol;

  Εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα 3-4 φορές την ημέρα και επαλείφεται με ελαφρά εντριβή. Η ποσότητα, που χρειάζεται, εξαρτάται από το μέγεθος της επώδυνης περιοχής. Για παράδειγμα 2-4g Voltarol Emulgel (ποσότητα, που κυμαίνεται σε μέγεθος από ένα κεράσι έως ένα καρύδι) επαρκούν για τη θεραπεία περιοχής περίπου 400-800cm2. Μετά την εφαρμογή, τα χέρια πρέπει να πλένονται, εκτός αν αυτά αποτελούν την υπό θεραπεία περιοχή. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για περισσότερες πληροφορίες.

 • Πότε ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιώ το Voltarol Emulgel;

  Μην χρησιμοποιείται το Voltarol Emulgel:
  • Εάν έχετε γνωστή υπερευαισθησία στη δικλοφαινάκη ή σε κάποιο από τα έκδοχα. 
  • Το Voltarol Emulgel αντενδείκνυται επίσης σε ασθενείς στους οποίους οι κρίσεις άσθματος, κνίδωσης ή οξείας ρινίτιδας εκλύονται από το ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ).
  • Κατά το τελευταίο τρίμηνο κυήσεως 
  • Αντενδείκνυται η χρήση σε παιδιά και εφήβους ηλικίας μικρότερης των 14 ετών.

  To Voltarol Emulgel πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε υγιείς και άθικτες επιφάνειες δέρματος (χωρίς ανοικτές πληγές ή τραύματα). Δεν επιτρέπεται να έλθει σ’ επαφή με τα μάτια ή με τις μεμβράνες των βλεννογόνων.
  Δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα.
  Το Voltarol Emulgel δεν πρέπει να συγχορηγείται με άλλα προϊόντα δικλοφαινάκης ή με ΜΣΑΦ από του στόματος καθώς η συχνότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών, ειδικά των συστηματικών ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να αυξηθεί.
  Διακόψτε τη θεραπεία αν αναπτυχθεί δερματικό εξάνθημα μετά την εφαρμογή του προϊόντος.
  To Voltarol Emulgel μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελαστικούς επιδέσμους ή άλλα μέσα περίδεσης, όχι όμως κάτω από αεροστεγείς επιδέσμους.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προφυλάξεις κατά τη χρήση των προϊόντων Voltarol, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. και το φύλλο οφηγιών χρήσης.

Μάθετε περισσότερα

Τι είναι ο πόνος;

Κατανοήστε καλύτερα τις αιτίες του πόνου, καθώς και γιατί το σώμα μας αισθάνεται πόνο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόνοι & θεραπείες

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο είδος πόνου…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι η φλεγμονή;

Μάθετε για τις διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή, γιατί προξενούνται φλεγμονές και πώς μας κάνουν να νιώθουμε.

* Έρευνα Παγκόσμιου Δείκτη Πόνου GSK 2018 - πλήρης έκθεση, σελ. 30

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος 44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος