Αντιμετωπίζοντας τον πόνο

Πώς λειτουργεί το Voltarol;

Μάθετε πώς λειτουργεί το Voltarol, ανακουφίζοντας τον πόνο, μειώνοντας τη φλεγμονή και επιταχύνοντας την επάνοδο.

Τι είναι το Voltarol;

Η σειρά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων τοπικής χρήσης Voltarol περιέχει μία μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη δραστική ουσία (ΜΣΑΦ) που ονομάζεται δικλοφαινάκη. Η δικλοφαινάκη αναστέλλει τη δράση των προσταγλανδινών, οι οποίες είναι ουσίες στο σώμα που προκαλούν πόνο και φλεγμονή. Μειώνοντας την επίδρασή τους, η δικλοφαινάκη συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της φλεγμονής.

Αγκαλιασμένο ζευγάρι που γελάει

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Τα gel Voltarol είναι τα πρώτα αναλγητικά gel με τριγωνικό καπάκι για εύκολο άνοιγμα.

Εφαρμογή του Voltarol πάνω στο δέρμα

Voltarol gel

Τα Voltarol gel είναι σκευάσματα τοπικής χρήσης, δηλαδή εφαρμόζονται επιδερμικά  στο σημείο του πόνου. Λειτουργούν εφαρμόζοντας τοπικά τη δικλοφαινάκη στην επιφάνεια του δέρματος και στη συνέχεια το φάρμακο εισχωρεί στοχεύοντας στους ιστούς με φλεγμονή (π.χ. γύρω από την άρθρωση), ώστε να ανακουφιστεί ο πόνος και να υποστηριχθεί η διαδικασία της επούλωσης.

Υπάρχουν δύο συνθέσεις του Voltarol για τοπική εφαρμογή, καθεμία με τα δικά της οφέλη.

  • Το Voltarol Emulgel περιέχει 1,16% δικλοφαινάκη σε μορφή gel. Είναι κατάλληλο για εφαρμογή 3-4 φορές την ημέρα, για διάστημα έως 2 εβδομάδων, για την ανακούφιση του πόνου, που σχετίζεται με τραυματισμούς των μυών των αρθρώσεων (π.χ. διαστρέμματα, εξαρθρήματα, θλάσεις). To Voltarol Emulgel με τριπλή δράση ενάντια στο πόνο, σταματά τον πόνο, καταπολεμά την φλεγμονή και ελαττώνει το χρόνο επανόδου στη φυσιολογική λειτουργία.
  • Το Voltarol Forte gel περιέχει δικλοφαινάκη σε διπλάσια συγκέντρωση, 2,32%. Είναι κατάλληλο για εφαρμογή δύο φορές την ημέρα (κατά προτίμηση πρωί και βράδυ), για διάστημα έως 2 εβδομάδων. Ώστε να παρέχει ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής των αρθρώσεων βοηθώντας σας να μπορείτε να κινηθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι το μόνο που δρα για έως 12 ώρες.

Μάθετε περισσότερα

Εξηγώντας τα διάφορα είδη πόνου

Μάθετε περισσότερα για τα διάφορα είδη πόνου που μπορεί να αισθανθείτε και ανακαλύψτε τι βρίσκεται πίσω από τον πόνο που νιώθουμε.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόνοι & θεραπείες

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο είδος πόνου…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι η φλεγμονή;

Μάθετε για τις διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή, γιατί αυτή συμβαίνει και πώς κάνει το σώμα μας να νιώθει.

* Έρευνα Παγκόσμιου Δείκτη Πόνου Haleon 2018 - πλήρης έκθεση, σελ. 30

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος 44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος