Μάθετε για τον πόνο στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι αποτέλεσμα του στρες, της έντασης και της κακής στάσης του σώματος, ενώ τείνει να μας επηρεάζει περισσότερο καθώς μεγαλώνουμε. Εδώ θα διερευνήσουμε τα αίτια που τον προκαλούν και θα δούμε πώς αντιμετωπίζεται.

Αντιμετωπίστε τον πόνο σας

Συμπτώματα του πόνου του αυχένα

Η δυσκαμψία, που μπορεί να γίνει αντιληπτή και ως κόμπος, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, ο οποίος μπορεί να εξαπλωθεί και στους ώμους, το πάνω μέρος της πλάτης και τα χέρια.

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να σχετίζεται με τη συμπίεση των νεύρων στο λαιμό, που μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα, αδυναμία ή αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια ή τα μπράτσα.

01

Ο πόνος στο αυχένα μπορεί να συνοδεύεται και από την αίσθηση σφιξίματος και σπασμών των μυών, καθώς και πονοκέφαλο.

02

Μπορεί να ακούσετε ή να νιώσετε ήχους χτυπήματος ή τριψίματος όταν κουνάτε το κεφάλι σας, που προκαλούνται από τα οστά που ακουμπούν μεταξύ τους κατά τις κινήσεις ή από άλλους συνδέσμους που τρίβονται στα οστά.

03

Πώς μπορεί να σας επηρεάσει ο πόνος του αυχένα;

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικός, εμποδίζοντάς σας να κάνετε ακόμα τις πιο βασικές κινήσεις χωρίς να νιώσετε δυσάρεστα, όπως να στρίψετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε γύρω σας ή να σηκώσετε τις τσάντες με τα ψώνια.

Αντιμετωπίστε τον πόνο σας

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Μπορείτε να αποτρέψετε τον πόνο του αυχένα αν κάθεστε σε όρθια στάση - περιστρέφοντας τους ώμους ήπια προς τα πίσω και φέρνοντας τον αυχένα προς τα πίσω.

Το 86% των ατόμων μου αισθάνονται πόνο, αισθάνονται πόνο στον αυχένα.1

¹Έρευνα Παγκόσμιου Δείκτη Πόνου Haleon 2018 - πλήρης έκθεση, σελ. 16

Γιατί νιώθουμε πόνο στον αυχένα;

Ο πόνος στην αυχένα μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια, από τραυματισμό, έως παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα ή να είναι αποτέλεσμα του στρες, της έντασης ή της κακής στάσης του σώματος. Αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, παρόλο που είναι πιο πιθανό να υποφέρουμε από πόνους στον αυχένα όσο μεγαλώνουμε.

Άνθρωπος που κάθεται στο γραφείο

Προσέξτε τη στάση σας

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλεί πόνο στον αυχένα είναι η μυϊκή ένταση που συνδέεται με την κακή στάση του σώματος, για παράδειγμα όταν βλέπουμε τηλεόραση ή καθόμαστε στον υπολογιστή, αν κοιμόμαστε σε άβολη στάση ή στρίβουμε και γυρνάμε το λαιμό με υπερβολικό τρόπο. Η ένταση στους μύες του αυχένα μπορεί να προκληθεί και από το στρες.

Πόνος στο κεφάλι

Ατυχήματα και ανατομικά αίτια

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι και αποτέλεσμα ατυχήματος, όπως ο τραυματισμός του αυχένα για παράδειγμα σε περίπτωση τροχαίου όπου κάτι πέφτει στο αυτοκίνητό σας από πίσω και το κεφάλι τινάζεται απότομα προς τα μπρος και προς τα πίσω. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι μια ανωμαλία στην ανατομία της δομής του αυχένα σας, όπως κακή ευθυγράμμιση των αρθρώσεων στο λαιμό (αυχενική δυσλειτουργία). Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από το γιατρό σας.

Εξειδικευμένη θεραπεία

Ο πόνος στον αυχένα σπάνια αποτελεί σύμπτωμα ενός σοβαρότερου προβλήματος και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά βήματα στο σπίτι. Τα αναλγητικά από το φαρμακείο είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πόνου του αυχένα, είτε από του στόματος είτε με εφαρμογή απευθείας στο σημείο που πονά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ζεστές ή κρύες κομπρέσες, ήπιες ασκήσεις για το λαιμό, ώστε να βελτιώσετε την κίνηση και να ελέγχετε τη στάση του σώματος ώστε να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, αν ο πόνος του αυχένα συνοδεύεται από μούδιασμα, απώλεια δύναμης στα μπράτσα ή στα χέρια ή έντονο πόνο στους ώμους ή τα μπράτσα, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον επαγγελματία υγείας σχετικά με τις κατάλληλες ασκήσεις όπως διατάσεις και ήπιες κινήσεις για να ανακτήσετε τη δύναμη και την ευελιξία σας. Αν ο πόνος επιμένει, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε απεικονιστικές εξετάσεις, όπως ακτινογραφία, μαγνητική ή αξονική τομογραφία.

Απλά αίτια του πόνου του αυχένα

Κακή στάση μπροστά από την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή
Ύπνος σε άβολη θέση
Στρίψιμο ή γύρισμα του λαιμού με υπερβολικό τρόπο
Ένταση που σχετίζεται με το στρες

Ανακαλύψτε
τα προϊόντα μας

Και μάθετε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν

Ανακαλύψτε τα προϊόντα Voltarol και βρείτε το κατάλληλο για να αντιμετωπίσετε τον πόνο που νιώθετε.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

σειρά προϊόντων voltarol

Μάθετε περισσότερα

Τι είναι ο πόνος;

Κατανοήστε καλύτερα τις αιτίες του πόνου, καθώς και γιατί το σώμα μας αισθάνεται πόνο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς λειτουργεί το Voltarol;

Μάθετε πώς λειτουργεί το Voltarol, ανακουφίζοντας τον πόνο, μειώνοντας τη φλεγμονή και επιταχύνοντας την ανάρρωση.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι η φλεγμονή;

Μάθετε για τις διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή, γιατί αυτή συμβαίνει και πώς κάνει το σώμα μας να νιώθει.

* Έρευνα Παγκόσμιου Δείκτη Πόνου Haleon 2018 - πλήρης έκθεση, σελ. 30

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος 44% της φλεγμονης, είναι οξύς πόνος